Kallelse till årsmöte

Några rader om...

magikern Siegfried Fischbacher avled den 13 januari i sitt hem i Las Vegas i sviterna av cancer. Siegfried - en halvan av artistduon Siegfried & Roy - blev 81 år. Hans partner Roy gick bort i maj 2020, drabbad av covid-19

Just nu...

Ursula von der Leyen som är ”President of the European Commission”  har i en skrivelse till till ECA (European Circus Association) och Europa parlamentet meddelat att: ”Cirkuskonsten är en levande del av det europeiska kulturarvet med en historia som i alla sina former omfattar flera århundrade.”

Cirkus Krone i München erbjuder i Coronatider att man kan bli fadder till ett cirkusdjur under ett år.

Priset ligger mellan 30 och 300 Euro. En tupp till exempel kostar 30 euro medan en flodhäst eller elefant kostar 300 euro. För ett kattdjur (hane) får man betala 250 euro, och för en hona 200 euro.

Cirkus Roncalli ställer in alla sina föreställningar för i år i Tyskland, men till hösten spelar dem i Österrike som planerat.

Sedan den 6 maj kan man köpa personliga ansiktsmasker som Cirkus Roncalli tillverkar i sin mask-affär i Düsseldorf.

Pris 18 euro st.

Cirkus Arena i Danmark har ställt in hela sin 65:e (!!) turné, som skulle avslutas i augusti.

Norges regering hjälper cirkusarna ekonomiskt. Genom kulturdepartementet fick Cirkus Agora 170.000 euro. Cirkus Arnado fick hela 420.000 euro enligt tyska Zirkuszeitung.

Hansa Teater i Hamburg flyttade fram sin show ”Velvet” ett helt år. Nypremiär blir 4 maj 2021.

Bilder från Cirkusfestivalen i Monte Carlo 2020

INBJUDAN CIRKUSWEEKEND

Skall det ser ut så här i framtiden på cirkusar runt om i Världen? Tomma stolar.

Foto: Kari Nieminen

HAND I HAND

Norrköpings Ungdomscirkus fyller 40 år. 1979 startade gymnastiklärarinna Anita Plambeck och Olle Anderberg, brottarlegend, Norsholmsakrobatarna. i Norsholm utanför Norrköping. Verksamheten växte och på 90 talet flyttade man till Norrköping. I dag har man nästan 200 barn och ungdomar mellan 6 - 20 år som tränar. Och publiken är mellan 1 - 100 år.40 års jubileet firades med en färgsprakande föreställning av cirkus som kallas HAND I HAND i år, mellan 1979 - 2019 med skratt, gemenskap, akrobatik, jonglering och mycket mera. 

Ungdomscirkusen erhöll Cirkusakademiens utmärkelse ÅRETS CHARLIE redan 1992.